Loempia’s van rijstpapier

Loempia's van rijstpapier
Ingrediënten:
– Grote vellen rijstpapier (toko)
– Vulling naar wens, bv (combi van): Kip, garnalen, varkensvlees, courgette, wortel, gekookte sperziebonen, gekookte rijstnoedels
– Eventueel nog een dressing/smaakmakers als: olijf / sesamolie, citroen / limoensap, verse kruiden (peterselie, koriander, bieslook), verse / gedroogde chili, citroengraspuree, zout en peper.
– Frituurpan of een grote pan met zonnebloemolie.

Bereiden:
1. Bereid de vellen rijstpapier zoals aangegeven op de verpakking
2. Leg een vel rijstpapier op een werkblad en leg een hoopje vulling in het midden. Vouw het papier naar binnen (plak eventueel met een beetje water het velletje op elkaar en rol op tot een mooi rolletje.
3. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn.
4. Verhit de frituurpan of de pan met zonnebloemolie en frituur de loempia’s tot goudbruin. Mocht je liever echt weinig vet willen gebruiken kan je de loempia’s ook besmeren met een beetje olie en in ca. 20 minuten goudbruin bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden. Meer weergeven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s