Quinoa salade met groene kruiden, gegrilde courgette en pecannoten

***

SAMSUNG CAMERA PICTURES

*

Als lunch eet ik tegenwoordig heel vaak een lekkere Low-Fodmap quinoa salade. Je kan er van alles doorheen doen, net wat je in je koelkast / in huis hebt liggen. Als basis gebruik je quinoa, daarbij één of meerdere soorten groenten en nog wat smaakmakers zoals nootjes, gerookte kip of feta. Lekkere combi’s zijn bijvoorbeeld feta, paprika en komkommer / gerookte kip, pijnboompitjes en courgette of tomaat, komkommer, sla en walnoten. Klein scheutje olijfolie, eventueel wat citroen of limoensap en als je verse kruiden in huis hebt deze erdoor… YUM! En super gezond! Vitamientjes, mineralen en een hoop vezels die je af en toe als Fodmapper best kan gebruiken.

***

Tip! Kook een volle pan quinoa gaar en laat even afkoelen. Verdeel de quinoa vervolgens in porties en doe deze in kleine afsluitbare bakjes. Vries de quinoa in en je hebt zo altijd makkelijk en snel een portie quinoa voor een lunch bij de hand! De avond van te voren in de koelkast zetten om te laten ontdooien of een minuutje in de magnetron! Een stuk goedkoper dan de voorgekookte quinoa die je nog wel eens in de winkel vindt en een stuk makkelijker dan elke ochtend opnieuw quinoa koken voor een Low-Fodmap lunch.

Tip2! Doe je zelfgemaakte quinoa salade in een weckpot, inmaakpot of andere (glazen) pot met deksel als je hem mee wilt nemen. Deze deksel springen niet zomaar open (wat je bij afsluitbare plastic bakjes nog wel eens hebt… met als gevolg je quinoa salade omgekieperd in je tas… uit eigen ervaring kan ik je vertellen; geen succes). Zelfs al heb je flink wat dressing gebruikt dan blijft het vocht mooi in de pot!

*

***

*

Ingrediënten (voor 2 personen):

– 130 g quinoa

– 1 courgette

– 2 el olijfolie

– 1 el citroensap

– handje verse groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie en koriander of basilicum, tijm en oregano)

– 20 pecannoten

– snufje zout en peper

 

Bereiden:

1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen en doe in de weckpot.

2. Snijd de courgette in plakjes en besmeer met een beetje olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de plakken courgette kort aan tot er mooie streepjes ontstaan. Laat even afkoelen. Snijd de courgette vervolgens in blokjes.

*

SAMSUNG CAMERA PICTURES

*

3. Hak de kruiden fijn en leg deze samen met de gegrilde courgette en pecannoten op de quinoa.

4. Klopt een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en een snufje zout en peper. Druppel over je salade en hij is ready to (letterlijk) GO!

 

Advertenties

2 gedachtes over “Quinoa salade met groene kruiden, gegrilde courgette en pecannoten

    • Je kan gewone feta gebruiken (vers of voorverpakt), liever geen ‘witte kaas’, daar is het productieproces nogal vaag over. Door het productieproces van deze soort kaas zit er nog maar een hele kleine hoeveelheid lactose in feta, zo’n 0,5 tot 1 gram per 100 gram (net zoals in brie, camembert en oude kaas, in die laatste zit nagenoeg geen lactose meer).

      Zie voor meer info over dit onderwerp ook mijn artikel onder het kopje info over “hoe zit het met lactose”! Eet smakelijk!!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s