Overnight Oats met framboos en amandel

 

overnight oats met frambozen en amandel

*

**

Door het gebruik van yoghurt krijg je in dit recept heerlijke friszure Overnight Oats. De zachte smaak van de amandel en zoete frambozen maken dit tot een topontbijt! Je kan in dit recept havermout of geplette haver gebruiken. Havermout is iets fijner van structuur, waardoor je minder Bite krijgt in je ontbijt. Ik vind zelf geplette haver lekkerder in Overnight Oats, omdat deze wat meer structuur en dus Bite geven. Kies wat je zelf lekkerder vindt!

Ook ben ik erg fan van (lactosevrije) yoghurt in mijn ontbijt. Ik heb het idee dat het mijn buik de rest van de dag een stukje rustiger houdt. Misschien is het psychisch, maar volgens mij zorgen de gezonde bacteriën in yoghurt ook voor een gezondere balans qua bacteriën in mijn buik. Een écht goede start van de dag!

Gebruik vanille extract voor een neutralere smaak, amandelextract voor wat meer pit. Amandelextract heeft wel een sterke smaak dus alleen gebruiken als je hier van houdt! Dan nu het recept…

**

*

Nodig:

– 200 ml yoghurt

– 100 ml water

– 30 g havermout / geplette haver

– 10 g amandelmeel

– 1/2 theelepel amandel of vanille extract.

– 125 g frambozen (vers of diepvries)

Garnering: 6 amandelen (niet meer i.v.m. ook al amandelmeel in het recept, het moet wel low fodmap blijven!)

 

Maken:

Pak in de avond of voor het slapen gaan een pot of een kom/bakje welke je kan afsluiten (een wat groter jampotje werkt ook erg goed!). Roer alle ingrediënten, behalve de frambozen, goed door elkaar in de kom of pot. Roer op het eind de frambozen er voorzichtig doorheen. Zet de kom of pot  een nachtje in de koelkast, garneer in de ochtend met de amandelen en geniet van de Overnight Oats als ontbijtje.

Je kan ook meerdere potten / ontbijtjes maken in één keer. Maak er maximaal 3 per keer, de Overnight Oats zijn namelijk niet langer dan 3-4 dagen goed en lekker. Maar zo kan je wel drie dagen genieten van een Overnight Oats ontbijt, en is het nóg makkelijker dan het al is want hoef je er ook maar één keer max. 5 minuutjes voor in de keuken te staan.

*

****

overnight oats

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s