Brownies

BrowniesMakkelijk te maken, SUPER lekker (let op: verslavend!) en nog niet eens zo heel slecht. Ze vullen wel erg en je mag per keer niet meer dan 30 g chocolade in het fodmap dieet, dus eet er niet te veel van. Ik bewaar de stukjes apart verpakt in de vriezer. Wanneer ik zin heb in een stukje pak ik er gewoon één uit, heel makkelijk! Daarbij vind ik ze net uit de vriezer (echt ontdooien is niet nodig) het lekkerst, probeer maar eens!Ingrediënten voor ca. 8-10 brownies:
– 150 ml olie (kokos, zonnebloem, noten of olijfolie)
– 250 g extra pure chocolade
– 300 g (kokosbloesem) suiker of ahornsiroop
– 1 zakje vanillesuiker
– 130 g rijstbloem
– 40 g maïzena
– 1/2 tl xanthaangom
– 3 eieren, geklopt
– evt. 125 ml lactosevrije melk of slagroom
– evt. een paar gehakte pecannoten

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in en bekleed deze vervolgens met bakpapier.
2. Smelt de olie en chocolade op laag vuur in een pannetje. Roer de suiker en vanillesuiker er door tot deze zijn opgelost. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Mix de rijstbloem, maïzena en xanthaangom doorelkaar in een kom.
4. Roer de eieren één voor één door het chocolademengsel. Roer de lactosevrije melk of slagroom door het mengsel voor wat zachtere brownies; laat dit weg als je meer houdt van een cake structuur. Voeg het bloemmengsel (en evt. pecans) toe en roer goed. Giet het beslag in de bakvorm.
5. Bak de brownies ca. 20 minuten, bedek met aluminiumfolie en vervolgens nog 20 minuten bakken. De brownies mogen nog een beetje nattig zijn van binnen; juist lekker!
6. Laat de brownies minimaal 2 tot 3 uur afkoelen in de koelkast zodat ze goed stevig worden. Vervolgens kan je ze in stukken snijden en op eten of invriezen!

Recept geïnspireerd door “the”complete low fodmap diet”

Advertenties

2 gedachtes over “Brownies

    • Ha scherp! Vergeten in het recept te vermelden. Maar deze moet je samen met de eieren mixen! Het liefst eigenlijk ook lactosevrije slagroom gebruiken in plaats van melk bedenk ik mij nu.

      Mocht je van wat meer ‘drogere’ brownies / cake structuur houden; dan kan je de melk ook weglaten.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s