Rucola Pesto

 

rucola pesto

Ik mis pesto. En tapenade, en al die andere lekkere smeersels waar vaak veel knoflook in zit. Oplossing: rucola! Of garlic infused olie/knoflookolie. Rucola heeft een vrij scherpe smaak en compenseert dus de knoflook een beetje. Super lekker door je glutenvrije pasta, op een cracker, als dip bij rauwkost of door een salade.

Ingrediënten:
– 100 – 150 g rucola
– 50 ml olijfolie / Garlic infused olie
– 2 tl citroensap (en evt. het rasp van ½ citroen)
– ½ tl zout
– Flinke bubs peper
– De liefhebber kan nog 2 el parmezaan en/of 1 el gebrande pijnboompitten of macadamia noten toevoegen).


Bereiden:
1. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix met een staafmixer (of in de keukenmachine) goed door elkaar en klaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s