Low Fodmap Melanzane Bianco

SAMSUNG CAMERA PICTURES

***

Mijn familie is gek op melanzane. Ik durf het bijna niet te zeggen maar mijn zus besteld geen melanzane meer in een restaurant “omdat hij toch nooit zo lekker is als bij jou”. Een groter compliment is er niet! Alleen maakte ik mijn melanzane altijd met knoflook, met heel veel knoflook. Dat zit er dus even niet meer in. Hoewel ik de knoflook olie echt heb ontdekt, deze werkt prima en geeft zoveel smaak! Gewone melanzane is zo ook weer smaakvol! Een recept voor écht lekkere melanzane zal volgen.

Ik ben zelf ook gek op melanzane alleen moet ik toegeven dat het soms een klein beetje gaat vervelen. Daarom hier een variant voor melanzane bianco! Witte melanzane dus. En ook geschikt voor fodmappers! Aangezien ik gebruik heb gemaakt van lactosevrije zuivelspread, waarvan de smaak niet afwijkt van de normale variant, zal niemand doorhebben dat ze anders eten. Zorg er wel voor dat de aubergine goed gaar en zacht is voor je hem in de ovenschaal legt; anders is aubergine moeilijk te verteren en wordt het wat minder PDS proof ;).

***

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

***

Ingrediënten voor 4 personen:

– 2 aubergines

– 4 el olijfolie

– 200 g lactosevrije zuivelspread (minusL)

– rasp van 1 citroen

– 150 g geraspte Parmezaanse kaas

– paar takjes verse basilicum

– snufje zout en peper

 

Maken:

1. Snijd de aubergine in plakken, bestrijk met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de plakken aubergine in een grilpan (of bak ze in een koekenpan) tot ze zacht zijn en mooie bruine streepjes laten zien.

2. Meng de zuivelspread met 100 ml water, het rasp van de citroen, de helft van de Parmezaanse kaas en een snufje zout en peper tot een mooi glad mengsel.

3. Verarm de oven voor op 220 graden. Leg een paar plakken aubergine in een ovenschaal, bestrooi met een paar blaadjes basilicum en spreid er een beetje citroen zuivelspread op. Herhaal dit tot alle plakken aubergine en de citroen zuivelspread op zijn. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de melanzane bianco.

4. Zet de schaal ca. 15 – 20 minuten in de oven, eet smakelijk!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s