Frambozen Sorbet

Frambozen sorbet

IJS! Ik ben er gek op. Om al die fructosestroop uit verpakte ijsjes te vermijden kan je het best sorbetijs uit een bakje kopen (check ingrediëntenlijst) of het zelf maken! Het aanschaffen van een (simpele) ijsmachine is in dit geval het geld dubbel en dwars waard!

Ingrediënten:
– 500 g verse of diepvriesframbozen
– 100 ml water
– 100 g suiker
– 1 el citroensap

Bereiden:
1. Pureer en zeef de frambozen.
2. Breng het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
3. Roer de gepureerde frambozen en het citroensap door het suikerwater.
4. Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van. Of zet het in een bak in de vriezer, minimaal 2 uur, af en toe roeren om kristallen te voorkomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s