Over mij

Ik ben Mirte Kaan: een voedingskundige die het Fodmap dieet volgt. Maar ik ben vooral iemand die al haar hele leven gek is op lekker eten (en koken)!
*
***
*
Toen ik begon met het Low-Fodmap dieet schrok ik in eerste instantie van wat er wel niet allemaal ‘verboden’ voedsel is… Oef dat is best veel. Veel producten van de ‘rode lijst’ waren inderdaad producten waar ik zelf al van had gedacht dat ze problemen gaven. Een hele appel bijvoorbeeld, die eet ik al een tijd niet meer omdat ik het er altijd wel er-rug moeilijk mee had. Aha! Dit dieet zou dus wel eens gelijk kunnen hebben… Al snel bedacht ik dat als ik dit dieet vol zou willen houden, ik maar beter energie kon steken in het bedenken van dingen die je als Fodmapper juist wél mag eten! En wordt ik nu juist heel vrolijk van recepten bedenken met een uitdaging!
*
***
*
 Met een beetje hulp van mij en een beetje wilskracht van jezelf (om sommige producten te vinden) tover je binnen de kortste keer de lekkerste dingen op tafel. Het is echt niet nodig om vanaf nu alleen maar speciale (en vooral vaak dure) producten aan te schaffen. Maak alleen af en toe eens tijd om naast de supermarkt ook eens naar de natuurvoedingswinkel of toko te gaan om een paar dingetjes te halen. Ook online zijn veel producten te vinden. Dit maakt variëren makkelijker en eten leuker en lekkerder. De ‘gewone’ winkels blijven echter altijd de basis.
*
***
*
Als voedingskundige let ik meestal ook op de voedingswaarde van de recepten. Te veel suiker is niet goed voor je darmen, maar ik denk dat een beetje suiker af en toe geen kwaad kan… Vooral niet als fodmapper, er is al genoeg wat niet mag! Daarbij goed voor de psychische gezondheid laten we maar zeggen, dat zal dan vast ook goed voor het lijf zijn. Maar let altijd op dat je niet teveel eet van de zoete recepten.
*
***
*
Hier vindt je recepten, tips en trucs om als Fodmapper én Foodie door het leven te gaan. Of als je geen Foodie bent, om gewoon lekker te kunnen genieten van eten in plaats van er in een negatieve manier mee bezig te hoeven zijn. Een fodmap arm dieet betekent namelijk niet dat je niet meer lekker kan eten en dat eten niet meer leuk is, integendeel!
*
***
*
Ik hoop dat je deze site/dit blog bruikbaar en nuttig maar vooral leuk vindt!
in de foodies 2
***
Als échte Foodie kan je niet ontbreken in het tijdschrift Foodies natuurlijk!
Kijk ook eens op mijn andere site: http://www.fodmapfoodies.nl voor meer recepten, info en inspiratie
Advertenties

3 gedachtes over “Over mij

  1. hoi,juist op bezoek geweest met mijn dochter van 17 bij dietiste na vastlegging PDS.werd voorgesteld 2weken fodmap te volgen om daarna uit te sluiten wat zoveel problemen veroorzaakte in buikje .heb je nog lekkere receptjes want is niet easy voor deze leeftijd .een fijn weekend gewenst mvg gina

    Like

  2. Hoi Mirte, zou je mij je emailadres willen sturen, ik wil je uitnodigen om met een stand deel te nemen aan de informatiemarkt bij onze PDS-infodag op 3 november in Utrecht. Mijn naam is José Hekker, bestuurslid lotgenotencontact van de PDSB. Wij hebben naast elkaar gestaan bij het symposium in Houten vorig jaar juni. Ik krijg graag een berichtje van je. Vriendelijke groet, José.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s