Gebakken tofu met glasnoedels en ketjap

Gebakken tofu met glasnoodles

Gister dus een blok tofu gekocht en er meteen wat lekkers mee gemaakt! Omdat veel vleesvervangers tarwe of andere fodmap’s bevatten (en noten ook niet zoveel meer mogen) eet ik meer vis en vlees dan ik eigenlijk zou willen. Dus ik ga de komende tijd een beetje creatief vegetarisch proberen te koken! Hier recept één, het was erg lekker!

Ingrediënten voor 4 personen
– 800 g sperziebonen en/of paksoi (deze laatste even wokken in plaats van koken)
– 250 g glasnoedels of rijstnoedels (mihoen)
– 300 g harde naturel tofu
– 2 el sesamolie
– handje verse koriander
– 2 el sojasaus
– 2 el ketjap manis
– snufje zout en peper

Bereiden:
1. Maak een marinade van 1 el sesamolie, een beetje zout en peper, 2 el sojasaus en een beetje zeer fijngehakte koriander. Marineer de tofu minimaal 2 uur (handig is het de avond of ochtend van te voren al te doen).
2. Kook de sperziebonen in ca. 20 minuten gaar.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (naspoelen met koud water om plakken te voorkomen!)
3. Bak ondertussen de gemarineerde tofu (in repen; blijft wat zachter, in blokjes; wordt wat knapperiger) in de rest van de olie op hoog vuur in ca. 10 minuten goudbruin.
4. Meng tofu, sperziebonen, noedels en ketjap goed doorelkaar. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s