Blueberry pancakes

 

Blueberry pancakes

Ik heb een nieuwe favoriet! Ik moet toegeven dat de ingrediëntenlijst wat langer is dan normaal maar het loont echt om soorten meel etc. te mixen in low-fodmap baksels! Maak gewoon meteen wat meer en vries de pannenkoekjes in. Haal er in de ochtend een paar uit de vriezer, in de magnetron en klaar!

Ingrediënten:
– 75 g amandelmeel
– 75 g boekweitmeel
– 75 g glutenrijk rijstmeel (toko)
– 75 g bruine rijstmeel
– ½ zakje bakpoeder
– snufje zout
– 4 el havermout / haverzemelen
– 4 eieren
– ca. 500 ml lactosevrije melk / rijstmelk (ik heb een mengsel hiervan gebruikt)
– 250 g bosbessen
– zonnebloemolie om in te bakken

Bereiden:
1. Meng alle droge ingrediënten goed doorelkaar met een garde.
2. Voeg de helft van de melk toe en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
3. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg de rest van de melk toe en roer tot een mooi, dik beslag. Het beslag moet iets dikker zijn dan normaal pannenkoek beslag. Roer nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
4. Verhit één theelepel zonnebloemolie in een koekenpan en leg drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide kanten. Herhaal dit met de rest van het beslag.
5. Lekker zo, of met wat suiker, stroop of maple sirup. Ook lekker met een beetje ingedikte lactosevrije yoghurt (op smaak gebracht met vanille)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s