Garnalen risotto

Garnalen risotto

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 300 g risotto rijst
– 1 knorr bouillonblokje kip
– 3 el olijfolie
– scheutje droge witte wijn
– 400 g grote garnalen
– snufje peper
– 50 g geraspte Parmezaanse kaas
– beetje verse kruiden (bv. peterselie, koriander, bieslook of basilicum)

Bereiden:
1. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en roer goed door. Voeg een flinke scheut water en het bouillonblokje toe.
2. Roer constant, waarbij je telkens een beetje water (of wijn) toevoegt als de rijst weer wat ‘droger’ wordt. Doe dit 20 minuten lang. Roer eventueel nog wat gehakte verse kruiden door de risotto en breng op smaak met een beetje peper. Roer de Parmezaan door de risotto.
3. Bak ondertussen de grote garnalen in een koekenpan in de rest van de olijfolie.
4. Serveer garnalen op de risotto. Lekker met een groene salade of met gegrilde courgette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s