Kipsalade

kipsalade

Een bakje salade uit de supermarkt, begin er maar niet aan. Geheid vindt je iets van ui, knoflook of fructose terug in de ingrediëntenlijst. Maak het jezelf daarom makkelijk en maak je eigen salades! Heerlijk voor op geroosterde zuurdesem speltboterhammen of op crackers! In plaats van kip kan je ook tonijn, zalm of een andere vissoort gebruiken!

Ingrediënten:
– 300 g kipfilet
– 1 knorr bouillonblokje
– 3 el mayonaise
– snufje zout en peper
– evt. bieslook, kerrie en/of paprikapoeder


Bereiding:
1. Zet ca. 1 liter water op het vuur, los het bouillonblokje erin op en kook de kip in ca. 15 tot 20 minuten gaar in de bouillon.
2. Laat de kip even afkoelen en snijd hem in kleine stukjes.
3. Meng de kip met de mayonaise, peper en zout. Voeg eventueel kruiden en/of specerijen toe voor wat extra pit.
4. Heerlijk broodbeleg voor op geroosterde zuurdesem speltboterhammen of op crackers!

2 gedachtes over “Kipsalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s