Quinoa-haver koekjes

Quinoa haver koekjes
(ca. 20 stuks)
Ingrediënten:
150 g quinoa vlokken
60 g havermout
125 g boekweit meel
1 tl bakpoeder
(eventueel ¼ tl xanthaangom)
100g extra-virgin kokos olie (niet vloeibaar), op kamertemperatuur
150g (riet) suiker
Bereiden:
1. Verhit de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Maal de quinoa vlokken en havermout in een blender of keukenmachine fijn tot een soort meel.
3. Meng de quinoa, havermout, boekweit meel, bakpoeder (en eventueel xanthaangom) goed doorelkaar in een kom. Zet even apart.
4. Klop de kokos olie en suiker in een aparte kom in ca. 5 minuten luchtig. Voeg de droge ingrediënten toe en kneed tot een mooie deegbal. Gebruik eventueel een paar druppels koud water als het deeg iets te droog is.
5. Maak kleine porties van het deeg en vorm deze tot platte rondjes. Leg de rondjes op de bakplaat, laat een beetje ruimte tussen de koekjes zodat ze tijdens het bakken nog wat uit kunnen zetten.
6. Bak de koekjes in ca. 15 tot 20 minuten goudbruin. Draai de koekjes tijdens het bakken eventueel nog één keer om zodat de koekjes goed gelijk gaar worden.
7. Laat de koekjes op een rek afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel of een zipper zakje.
Recept gebaseerd of één Ross Dobson

Een gedachte over “Quinoa-haver koekjes

  1. Pingback: Quinoa: klein maar krachtig! | Florette

Plaats een reactie