Aardbeien-bessen-chia Jam

Super lekker recept voor zelfgemaakte jam met chiazaad voor wat extra vezels! Normaal gebruik je geleisuiker om jam een beetje te laten indikken en er een gelei van te maken. Chia zaad heeft hetzelfde effect, maar dan zonder suiker te hoeven gebruiken. Voor de smaak is het wel lekker om iets van zoet te gebruiken. Ik gebruik vaak maple siroop of oerzoet.

chia jam

 

Ingrediënten:
150 g blauwe bessen
100 g aardbeien
2 el maple siroop of oerzoet
2 el chiazaden
1/2 tl vanilleextract

Maken:

1. Zet een pannetje op laag vuur en verwarm de bessen, aardbeien, maple siroop en vanille. Laat ca. 10 minuten koken.
2. Voeg de chiazaden toe en laat nog een paar minuten pruttelen tot het geheel een beetje indikt.
3. Bewaar de jam in een goed afgesloten pot. Zo is hij ca. een week houdbaar.

Geïnspireerd op een recept van Kate Scarlata.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s