Zuurdesemspelt BLT

Zuurdesem BLT2

 

Een lekkere sandwich, misschien mis je dat af en toe? Dat hoeft helemaal niet! Ga naar een goede bakker en haal 100% spelt zuurdesem brood. Als het goed is kan je dit als Fodmapper gewoon lekker eten. Dit komt omdat het zuurdesem proces Fodmap’s afbreekt. Daarnaast bevat spelt van nature al minder Fodmap’s dan tarwe dus bij elkaar opgeteld is 100% zuurdesem speltbrood Fodmap-proof!

 

Ingrediënten voor 1 sandwich:

– 2 sneetjes 100% zuurdesem speltbrood

– een paar blaadjes sla

– 1/2 tomaat, in plakken

– 4 plakken bacon

– 1 el mayonaise

– 1/2 el olie

 

Bereiden:

1. Verhit een pan op hoog vuur en rooster de boterhammen aan beide kanten even aan. Je kan de boterhammen ook in het tosti-ijzer of even onder de grill leggen. Leg de sneetjes brood op een bord.

2. Verhit de olie en bak de bacon goudbruin en crispy. Leg de bacon daarna even op een velletje keukenpapier om het overtollige vet er af te halen.

3. Stapel een sandwich: één snee brood onderop. Vervolgens een blaadje sla, tomaat, bacon en een likje mayonaise. Ik doe hem vaak in een plastic zakje waar ik de lucht een beetje uitpers (goed knoopje erin!) als ik hem mee wil nemen. Natuurlijk zal er een klein beetje mayonaise gaan lopen maar ach, hij blijft lekker!

Zuurdesem BLT

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s