Andijvie Stamppot

andijviestamppot
Helemaal FODMAP proof en superlekker!Ingrediënten (4 personen):
– 1 kg aardappelen
– 300 g andijvie
– 250 g spekblokjes
– 200 g oude kaas, in blokjes
– 150 ml rijstmelk of lactosevrije melk
– 1 tl zout
– 2 el boter

Bereiden:
1. Schil en kook de aardappelen in een laag water in ca. 20 minuten goed gaar.
2. Bak de spekjes lekker krokant.
3. Verhit de melk (magnetron is het makkelijkst). Stamp de aardappelen goed, voeg telkens wat melk toe tot je een mooie puree krijgt. Voeg het zout en de boter toe er roer goed.
4. Voeg de de andijvie, gebakken spekjes en blokjes kaas toe. Even mengen en Eet smakelijk!

4 gedachtes over “Andijvie Stamppot

    • Je kan gewone roomboter (alle merken) gebruiken. Hier zit alleen het vetgedeelte van melk in en dus geen FODMAP’s (dit zijn suikers). Varkensvlees mag gewoon! Alle soorten vlees zijn toegestaan tijdens het FODMAP dieet omdat vlees van nature geen suiker bevat en dus ook geen FODMAP’s. Opletten is inderdaad met de samengestelde producten/vleeswaren. Spekblokjes: kies voor de gewone variant, zonder kruiden. Check even de ingrediëntenlijst dat er geen knoflook/ui(poeder) in zit. Vaak is biologisch nog het meest naturel/natuurlijk.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s