Cakes en Koekjes

Ik ben een echte bakfanaat. Vroeger stond ik met mijn vriendinnetjes al in de keuken om taarten en koekjes te bakken voor de hele familie.

Ik denk dat het door mijn vader komt… die was vroeger al in de weer met het perfectioneren van zijn speculaasbrokken en cakes. Hij had één kookboekje over bakken, in die tijd nog zonder plaatjes alleen af en toe een getekende cake. In dat boekje werden dan aanpassingen geschreven om zo het perfecte recept voor de perfecte cake te krijgen. En die cake werd dan in drievoud gebakken en het teveel aan cake ingevroren. Het blijft een man; je moet wel economisch blijven denken met drie kinderen in huis! Maar ook de verjaardagstaart die mijn moeder altijd maakte weet ik nog steeds. Drie lagen cake met daartussen een laag slagroom gemengd met aardbeienjam… hmm! Nog steeds bij de smaak van slagroom en jam denk ik daaraan!

Ik zie koken en bakken echt als mogelijkheid om herinneringen op te kunnen bouwen. Het geheugen staat in contact met het geurorgaan. Als je iets ruikt van ‘vroeger’ dan waan je je weer helemaal op die plek. Snel die keuken in dus en laat die oven maar draaien en het huis vullen met de geur van zelfgebakken cakes en koekjes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s