Low Fodmap crackers

 

Low Fodmap crackers
Glutenvrije crackers zijn vaak ontzettend duur en niet altijd erg vezelrijk. Maak daarom je eigen crackers!

Ingrediënten basisrecept:
– 200 g droge ingrediënten (bv. havermout, havervlokken en/of quinoa vlokken)
– 1 ei of 5 el water
– 1 el olijfolie
– 1/2 tl zout

Wil je iets meer smaak aan je crackers? Voeg dan bijvoorbeeld 2 el zaden, pitten, oude geraspte kaas of gedroogde kruiden toe.

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en kneed tot een stevige deegbal. Mocht het deeg iets te droog zijn voeg dan steeds een paar druppels water toe.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en druk het deeg uit tot een platte ‘plaatkoek’. Snijd de plaatkoek in rechthoekige stukken en leg ze iets van elkaar op de bakplaat.
3. Bak de crackers in ca. 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. Ze zijn nu waarschijnlijk nog een beetje zacht. Laat goed afkoelen zodat de crackers knapperig worden.
4. In een goed luchtdichte box of knäckebröd trommel kan je deze crackers 1 (met ei) tot 2 (zonder ei) weken bewaren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s