Geroosterd speltbrood met salami, brie en gegrilde courgette

***

SAMSUNG CAMERA PICTURES

***

Ik ben GEK op geroosterd brood. Het maakt het leven gewoon nét een beetje leuker. Net als vroeger wanneer je een ijsje kreeg… met spikkeltjes was het ook net wat lekkerder. Het wordt lekker knapperig, dat brood dan, en alleen met een laagje roomboter is een geroosterd broodje al een feest.

Mocht je niet zo van speltzuurdesem brood houden, dan is roosteren helemaal een uitkomst! De zurige smaak van het zuurdesem wordt minder en er komt een lekker geroosterd smaakje voor in de plaats. Het proberen waard!

*

***

*

Ingrediënten:

  • 2 sneetjes speltzuurdesem brood
  • ¼ courgette
  • Stukje brie (50 g)
  • 6 plakjes salami (Linessa, Aldi > kijk uit voor knoflook/ui in de salami)
  • ½ el olijfolie
  • Snufje zout en peper

 

Bereiden:

  1. Rooster de sneetjes speltzuurdesem brood in een droge koekenpan of even onder de grill knapperig en goudbruin.
  2. Snijd de courgette in plakjes en besmeer met een beetje olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de plakken courgette kort aan tot er mooie streepjes ontstaan. Laat even afkoelen.

***

SAMSUNG CAMERA PICTURES

***

  1. Leg op één snee geroosterd brood de plakjes salami en de brie in plakjes. Leg de gegrilde courgette erop en dek af met de tweede snee brood.

***

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

***

Verpak je geroosterde speltbrood met salami, brie en gegrilde courgette in een beetje oud papier of krantenpapier en hij blijft lekker knapperig voor de lunch!

Plaats een reactie