Voedingsadvies

Heb je hulp nodig bij het volgen van het FODMAP dieet? Ik help je hier graag bij.

voedingsadvies

Het volgen van het FODMAP dieet wordt niet aangeraden zonder deskundige begeleiding. Wanneer je het op eigen houtje volgt, is er een grote kans op een te eenzijdig voedingspatroon en daardoor tekort aan bepaalde voedingstoffen. Ook is het FODMAP dieet is niet geschikt voor iedereen. Het is belangrijk dat je een redelijke portie wilskracht en inzet bezit om het succesvol te kunnen afronden.

Daarbij is het handig dat je bijvoorbeeld niet middenin een periode van nachtdiensten of een verhuizing zit. Deze factoren zal ik allemaal met je bespreken. Na het invullen van een eetdagboek zal ik een persoonlijk voedingsschema voor je opstellen – naar jouw persoonlijke wensen en behoeften – zodat je goed aan de slag kan met het FODMAP dieet in de praktijk.

Bij 75% van de mensen met PDS is het FODMAP dieet effectief: als je bij deze groep hoort dan is de moeite die je ervoor moet doen het dubbel en dwars waard, dan beloof ik! Het doel van het FODMAP dieet is de PDS klachten te verminderen, het zal PDS nooit volledig genezen maar kan zorgen voor een sterke vermindering van klachten en verhoging van de kwaliteit van leven. Je hebt weer zin en energie om dingen te ondernemen!

Mijn achtergrond

Ik heb de opleiding voeding & diëtetiek afgerond aan de HvA. Ik ben geen diëtiste omdat ik een andere studierichting heb gevolgd, maar werk samen met Sigrid van der Marel (diëtiste). Wij zijn de kracht achter http://www.fodmapfoodies.nl en willen Nederland helpen naar een rustige buik met lekker en gezond eten.

Ik ben gespecialiseerd in het FODMAP dieet (studie en persoonlijke ervaringen) en kan je daarom goed helpen bij het volgen van dit dieet. Mochten er andere problemen aan het licht komen, dan kan Sigrid deze verder behandelen of zal ik in overleg het dieet aanpassen. Ik ben goed in het creatief toepassen van een speciaal dieet in de keuken: koken en eten moet gezond, maar vooral leuk en lekker zijn!

Voedingsadvies

Het voedingsadvies en verdere begeleiding bestaat uit:

  • Kennismakingsconsult: +/- 1 uur (Skype, telefonisch of in de praktijk in Heiloo, Katwijk of Rijnsburg)
  • Voedingsschema op maat, met recepten en tips
  • 3 tussentijdse contactmomenten van +/- 30 minuten: voor vragen en adviezen

Thuis zal je een aantal formulieren moeten invullen en een eetdagboek bijhouden. Dit helpt jouw én mij om te bepalen welke voedingsmiddelen klachten veroorzaken. Het verschilt per persoon hoe lang het volgen en afronden van het FODMAP dieet duurt, maar gemiddeld ben je ongeveer 2 tot 4 weken bezig met de eliminatiefase van het dieet. Wanneer het dieet effectief is, duurt de herintroductiefase nog ongeveer 4 tot 10 weken. Na deze periode heb je voor jezelf vastgesteld welke voedingsmiddelen je goed, beperkt of helemaal niet kunt verdragen. Jouw persoonlijke FODMAP way of life. 

Voor meer informatie: stuur een mail naar info@mirtekaan.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s