Frambozen Kiwi Crumble

Frambozen kiwi crumble

Het klinkt wellicht een beetje raar… kiwi in een crumble. Maar van Jamie Oliver heb ik geleerd dat dat echt ontzettend lekker is! Gewoon proberen! Deze crumble is lekker friszuur van smaak en dus perfect voor de zomer.

Ingrediënten:
– 250 g frambozen (vers of diepvries)
– 4 kiwi’s
– 60 g rijstmeel
– 100 g havermout en/of gierstvlokken (combi hiervan is erg lekker!)
– 60 g suiker
– ½ tl vanillesuiker
– ½ tl bakpoeder
– Snufje zout
– 1 ei
– 50 g boter of kokosolie

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de kiwi’s en snijd deze in blokjes. Doe de kiwiblokjes samen met de frambozen in een ovenschaal.
2. Doe het rijstmeel samen met de havermout/gierstvlokken, suiker, vanillesuiker, het bakpoeder en een snufje zout in een kom. Meng goed.
3. Voeg het ei en de boter toe en meng tot een mooi kruimeldeeg.
4. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit. Bak de crumble in ca. 15 tot 25 minuten mooi goudbruin.

Plaats een reactie