Quinoa chocolade repen

Quinoa chocolade repen

Lekkere en vezelrijke repen voor tussendoor! Je hoeft niet alles precies in huis te hebben, je kan variëren met de ingrediënten. Gebruik gewoon wat je hebt liggen in de voorraadkast, zo heb je iedere keer weer een beetje een andere reep!

Ingrediënten:
– 250 g quinoa vlokken (of amaranth-, boekweit- of gierstvlokken)
– 125 g suiker of maple siroop
– 125 g pure chocolade, in stukjes gehakt
– 150 g gepofte graan (liefst quinoa maar kan ook rijst, amarant of boekweit)
– 50 g sesamzaad
– 100 g amandelen, gehakt
– 50 g chia-, lijn-of maanzaad
– 50 g zonnebloem- of pompoenpitten
– 200 g olie (kokos, zonnebloem, hazelnoot of amandel)
– merg van 1 vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
– ½ tl zout


Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de amandelen, quinoa vlokken, sesamzaad en chia/lijnzaad op de bakplaat en bak deze 10 minuten. Doe deze vervolgens in een grote kom
3. Doe de suiker, olie en het zout in een steelpan en breng aan de kook. Laat het mengsel ca. 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur, voeg de vanille toe en laat even afkoelen.
4. Meng nu alle ingrediënten goed doorelkaar en verdeel het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg er een vel bakpapier op en druk het geheel goed aan tot het een dikke plak wordt. Laat het geheel minimaal 2 uur afkoelen en snijd vervolgens in ca. 16 repen. Bewaren in een luchtdichte trommel of zipper-zakjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s