Nicoise salade

Nicoise salade

Een klassieker die wij Fodmapper’s gewoon mogen eten (oké alleen zonder de ui dan )! Je kan er eventueel ook gekookte aardappels doorheen doen voor wat extra vulling. En voor de liefhebber van extra smaak: pureer wat ansjovis door de mayonaise.

Ingrediënten (4 personen):
– 2 blikjes tonijn of 4 verse tonijn steaks
– 4 eieren
– 300 g gekookte sperziebonen
– ½ krop botersla
– 2 tomaten
– 16 olijven, ongekruid
– 1 citroen, in 5 partjes
– 3 el mayonaise
– Snufje zout en peper

Bereiding:
1. Bij gebruik van verse tonijn steaks: steaks op hoog vuur in een beetje olijfolie aanbakken. De binnenkant mag nog rosé zijn! Bij gebruik van tonijn uit blik: even laten uitlekken.
2. Kook de sperziebonen in ca. 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar (desgewenst ca. 6 minuten voor een zacht ei, 9 minuten voor een hard gekookt ei). Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd in 4 parten.
3. Was de sla, snijd de tomaten in parten en de olijven in halfjes.
4. Klop een dressing van het sap van 1 partje citroen, 1 el water de mayonaise en beetje zout en peper. Je kan eventueel ook een beetje mosterd toevoegen.
5. Leg op elk bord een beetje sla en verdeel de sperziebonen, tomaten, partjes ei, olijven en tonijn over de borden. Verdeel de dressing over de borden, leg op elk bord een partje citroen en serveer!

2 gedachtes over “Nicoise salade

Plaats een reactie