Pannenkoeken met spinazie en brie

Pannenkoeken met spinazie en brie
Deze heb ik laatst gemaakt en waren erg lekker! (Ok, de foto is niet van mij Ik heb ze opgerold in plaats van opgevouwen). Ook hierbij geldt: bak er lekker veel en vries het in. Zo kan je nog een paar dagen genieten van deze lekkere en gezonde pannenkoekjes. Haal uit de vriezer en vul ze op dat moment met waar je zin in hebt / wat je in huis hebt.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 100 g boekweitmeel
– 100 g glutenrijk rijstmeel (toko)
– 100 g bruine rijstmeel
– ½ tl bakpoeder
– snufje zout
– 4 eieren
– ca. 700 ml lactosevrije melk / rijstmelk (ik heb een mengsel hiervan gebruikt)
– zonnebloemolie om in te bakken
Voor de vulling:
– 800 g diepvries, ontdooid en uitgelekt (handigst is de spinazie de avond van te voren in een vergiet op een diep bord in de koelkast te zetten, dan is hij de volgende dag klaar voor gebruik)
– stukje brie (250 g)
– 1 el citroensap
– snufje zout en peper
– 1 el sambal naturel

Bereiden:
1. Meng alle droge ingrediënten goed doorelkaar met een garde.
2. Voeg de helft van de melk toe en roer tot alle klontjes zijn verdwenen
3. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg de rest van de melk toe en roer tot een mooi beslag.
4. Verhit één theelepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak pannenkoeken zoals normaal, het liefst een beetje dun. Bak zo het beslag op.
5. Meng de spinazie met het citroensap, de sambal en een snufje zout en peper. Vul de pannenkoekjes met een beetje spinazie en leg er plakjes brie op. Vouw goed dicht. Verwarm nog even in de pan of in de magnetron totdat de brie is gesmolten. Eet smakelijk!

6 gedachtes over “Pannenkoeken met spinazie en brie

    • Hoi Rian! In mijn sambal, sambal oelek, zit geen ui en knoflook (eigenlijk alleen gemalen
      Chili peper en wat conserveringszuren). Kijk dus goed welke soort je pakt in de suoermarkt! Gebruik niet te veel sambal want te pittig eten is ook niet handig. Enjoy!

      Like

  1. Met mozzarella lijkt het me ook ontzettend lekker! Een gebakken tomaatje ertussen misschien? Dat is volgens mij ook laag FODMAP en heerlijk! Bedankt voor het recept, ik ga het zeker eens maken!!

    Like

Geef een reactie op Rian smid Reactie annuleren